Gordon heeft zich tijdens een interview met Yoursafe Radio uitgesproken over zijn ervaringen met André Hazes sr., en daarbij geen blad voor de mond genomen. De zanger, die bekendstaat om zijn uitgesproken mening, noemde de overleden volksheld niet alleen “een vreselijke man”, maar deed ook een beschuldiging die diepe indruk maakt.

Volgens Gordon sloeg Hazes zijn vrouw Rachel tijdens een vlucht waar hij zelf bij aanwezig was. Met zijn woorden zet Gordon vraagtekens bij de manier waarop Hazes sr. vandaag de dag nog steeds als icoon wordt geëerd.
Felle kritiek op verheerlijking van Hazes sr.
Tijdens het interview uitte Gordon zijn verbazing over de populariteit van Hazes sr., die hij met harde woorden beschrijft. Volgens hem is het onbegrijpelijk dat Nederland deze zanger nog altijd op handen draagt. “We staan allemaal mee te lallen, nou ja… ik niet.
Maar die man was gewoon een pedofiel”, aldus Gordon. Hij doelt hiermee op het feit dat Rachel Hazes nog minderjarig was toen zij een relatie begon met André. Gordon vindt dit absoluut onacceptabel en vergelijkt de situatie met die van Marco Borsato. “En dan cancellen we Marco Borsato, die nog helemaal niet veroordeeld is. Maar bij Hazes kan het wel? Een nationale held die gewoon op een kind lag?”
Gordon zegt geweld zelf te hebben gezien
Wat de uitspraken van Gordon nog schrijnender maakt, is de persoonlijke ervaring die hij beschrijft. Tijdens een gezamenlijke vliegreis met het echtpaar Hazes was hij volgens eigen zeggen getuige van fysiek geweld. Hij noemt die gebeurtenis een bepalend moment in zijn kijk op de zanger.
“Ik vond het echt een vreselijke man. Hierdoor, maar ook door de dingen die ik met hem heb meegemaakt. Ik heb hem Rachel zien slaan aan boord van een vliegtuig”, onthult Gordon zonder aarzeling. Het is een onthulling die opnieuw licht werpt op de schaduwkant van het leven van de volkszanger.
Geen enkel respect voor Hazes
Gordon laat er geen twijfel over bestaan dat zijn oordeel over Hazes sr. definitief is. Hij heeft naar eigen zeggen “geen greintje respect voor die man”. Die woorden zijn duidelijk en hard, en tonen aan dat de indruk die Hazes op hem heeft achtergelaten allesbehalve positief is.
Het gaat volgens Gordon niet om roddel of geruchten, maar om situaties die hij met eigen ogen heeft gezien en meegemaakt. Daarmee maakt hij zijn standpunt krachtig en persoonlijk.
Vragen over publieke verheerlijking
De uitspraken van Gordon brengen ook bredere vragen met zich mee over hoe wij als samenleving omgaan met het eren van bekende figuren uit het verleden.
Zeker wanneer er zulke ernstige beschuldigingen in het spel zijn, komt de publieke waardering onder een vergrootglas te liggen. Hoe moeten we omgaan met idolen van toen als er vandaag andere verhalen boven tafel komen? En hoe eerlijk is het om sommigen wel te veroordelen, terwijl anderen buiten schot blijven?